Laposa Márk bronzérmet nyert az újvidéki U17-es Európa-bajnokságon!!

Strandbirkózó országos bajnokság I. állomás – Soltvadkert
június 30, 2024
U20 Európa-bajnokság Újvidék – tovább pörög a kerék
július 1, 2024

Laposa Márk bronzérmet nyert az újvidéki U17-es Európa-bajnokságon!!

Hosszú út, nehéz időszak áll Laposa Márk mögött. Az idei évben minden hazai versenyt megnyert , még az egy korosztállyal feljebbi mezőnyt is maga mögé utasította.

A nemzetközi versenyek is ígéretesen sikerültek, a három erős nemzetközi verseny közül kettőn ezüstérmes lett a harmadik versenyen sajnos sérülés miatt vissza kellett lépni a küzdelmektől.

Márkra, haza utazása után vizsgálatok vártak , kiderült porc leválás van a térdében, meg kell műteni. 5 héttel a korosztályos Európa-Bajnokság előtt még kérdéses volt az indulása is a kontinens viadalon.

Végül 3 hetes felkészüléssel neki vágott az Európa-bajnokságnak, nemis akármilyen teljesítménnyel és eredménnyel!!

A 71 kilogrammos, saját nevelésű birkózónk szombaton román és grúz! ellenfeleit legyőzve az elődöntőben mindössze 15 másodpercre volt a finálétól, végül alul maradt a moldovaival szemben.

Vasárnap a bronzcsatában azonban javított, 10-6ra legyőzte az azerit! és megszerezte Újpestnek és Magyarországnak a bronzérmet Újvidéken!

Ezzel az eredménnyel letette névjegyét az U17 korosztályban is, (2022-ben U15-ben volt Európa-bajnoki ezüstérmes) és kiharcolta az indulási jogot az augusztus 21-25 rendezendő u17 világ-bajnokságra Jordániába.

Büszkék vagyunk Rád Márk!

További sok sikert a világ-bajnokságon!

Köszönjük Dr. Molnár Szabolcsnak és Dr. Szabó Noénak a gyors és precíz műtétet, nélkülük ott sem lehettünk volna!!

Nem utolsó sorban köszönjük a kilátogató, csapattársaknak a szurkolást!!!Nagyon kellett!!