U17 Országos Bajnokság Abony – Laposa Márk I.

II. U20 válogató verseny KIMBA
április 21, 2024
Rácz Balázs bronzérmes Németországban
április 28, 2024

Közel kétszáz kadétkorú birkózó próbált szerencsét április utolsó szombatján, az Abonyban megrendezett szabadfogású és női országos bajnokságon, a Varga János-emlékversenyen. Amely egyben Komáromi Gép-kupa viadal is.
Számos ígéretes tehetség indult az országos bajnokságon, soraikban számos korosztályos EB. érmes és helyezett. Természetesen az UTE sportolói is indultak a küzdelmekben.
Mint az a számokból is látható népes mezőnyben léptek a szőnyegre versenyzőink a korosztály legfontosabb hazai megmérettetésén szabadfogásban.
Örömteli és biztató, hogy volt olyan súlycsoport ahol 30 fő feletti előnevezés érkezett és a verseny kezdetekor is közel 30 birkózó állt rajthoz.
Egy bajnoki címmel és egy ezüstéremmel zártak U17-es fiataljaink és ígéretesen szerepeltek az U15-ös korosztályból korengedménnyel induló serdülőink is.
Laposa Márk – U15 EB. 2 helyezettünk – a mezőnyből kiemelkedve – 54 akció pontot szerzett miközben 2 pontot engedélyezett ellenfeleinek összesen.
Ezzel Márk tovább folytatta sikeres idei szereplését – miután mindkét válogatóversenyt megnyert egy korosztállyal feljebb (U20) – most szombaton újabb bajnoki címmel gazdagította eredményeit.
Az UTE eredményei:
Laposa Márk – I. helyezett – Országos Bajnok
Bedák Zsolt – II. helyezett
Zemen Márk – XIII. helyezett
Pintér Alex – XV. helyezett
Dosztár Zsombor – XVIII. helyezett
Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő edzőknek.
Hajrá UTE Birkózás!

(forrás: MBSZ)