II. U20 válogató verseny KIMBA

U13, U11, U10 és gyermekverseny – KIMBA
április 21, 2024
U17 Országos Bajnokság Abony – Laposa Márk I.
április 28, 2024

A juniorkorú szabadfogású és női birkózóknak rendeztek nemzetközi válogatóversenyt a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián. A tizenegy nemzetet felvonultató megmérettetésen Baracsi Imrére emlékeztek.

Idén második alkalommal mérkőztek meg hazai környezetben az U20-as szabadfogású és női birkózók. A csepeli KIMBA nagycsarnokában megrendezett válogatóversenyre ezúttal a határon túlról is érkeztek sportolók. A női mezőnyt svájci, finn, szlovák, szerb, svéd, horvát és szlovén versenyzők színesítették, míg a férfiban brit, német, ukrán és szlovák birkózók próbáltak szerencsét.

Az újpesti birkózók ismét kitettek magukért. Hárman korengedménnyel indultak (még “csak” U17 korosztályúak), hárman első évesek a korosztályban, és mindössze “csak” ketten számítanak rutinosnak ebben a kategóriában, igy mondhatni fiatal csapattal indultunk a versenyen.

Három versenyző bebiztosította a helyét a junior válogatottba, mert mind a két válogató versenyt megnyerték. Ők biztosan képviselik klubbunkat a világversenyeken.

Az Újpesti Torna Egylet Birkózó szakosztályának sportolói, az U20 -as válogatón a következő képpen szerepeltek.

Kapuvári Liliána – 1. helyezett
Rácz Balázs – 1. helyezett
Laposa Márk – 1. helyezett
Szilágyi Bence – 2. helyezett
Mayer Balázs – 3. helyezett
Bedák Zsolt – 3. helyezett
Pintér Alex – 5. helyezett
Mohácsi Dániel – 5. helyezett
Csapatversenyben az UTE harmadik helyezett lett.

Köszönet a képekért Gaál Gergőnek!!!