Két arany a Felnőtt OB-n

Laposa megnyerte a serdülő válogatót
május 1, 2022
Kapuvári Liliána ezüstérmes a zágrábi UWW versenyen.
május 2, 2022

Április hónap utolsó szombatján került megrendezésre a 2022. évi felnőtt kötött- és szabadfogású, valamint női országos bajnokság a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián.
Szakosztályunk rendszerint nagy elánnal és fokozott koncentrációval készül a felnőtt bajnokságra, mondván az egyik legfontosabb és legnagyobb presztízzsel bíró hazai megmérettetés felnőtt korosztályban.
A tavalyi évben hat egyéni Magyar Bajnoki címet sikerült elhoznunk erről a versenyről ami kimagasló eredmény volt országos szinten is, idén is meg volt az esély a több aranyérem begyűjtésére, de a fiatalabb versenyzőink nagy része az érettségire koncentrált, míg női szakágunk három versenyzője is sérülés bajlódik, így kénytelenek voltak kihagyni a megmérettetést.

Ennek tükrében a két arany és az egy bronzérem így is kimagasló eredménynek számít, úgy hogy szabadfogás 70 kilóban címvédés történt Antal Dániel révén aki megvédte bajnoki címét, illetve 57 kilóban a junior korú, fiatal reménységünk, a mindössze 17 éves Rácz Balázs négy megnyert mérkőzéssel utasította maga mögé a mezőnyt és szerzett bajnoki címet.

Eredmények név szerint:
Női birkózás:

62 kg Beregi Linda 3-hely.

Szabadfogás

57 kg Rácz Balázs 1-hely
70 kg Antal Dániel 1-hely

/2022.04.30./