Három érem a Dan Kolov – Nikola Petrov emlékversenyről

Diák versenyek Csepelen
október 19, 2020
Öt újpesti birkózó a felnőtt Európa-bajnokságon
április 13, 2021

Három érmet, köztük két aranyat nyertek felnőtt női birkózóink Plovdivban, a Dan Kolov – Nikola Petrov nemzetközi versenyen. Az Újpesti küldöttségből Dollák Tamara és Németh Zsanett állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, míg Galambos Ramóna bronzérmet szerzett.

Mint minden évben, így ezúttal is mindhárom szakágnak megrendezte hagyományos felnőtt nemzetközi versenyét a Bolgár Birkózó Szövetség. A világkvalifikáció közelsége miatt valamivel kisebb létszámú mezőny gyűlt össze, mint korábban, ám birkózóink így is számos parázs mérkőzést vívhattak Plovdivban.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Németh Zsanett például három győztes mérkőzés után vehette át a 76 kilogrammos súlycsoport aranyérmét. Az újpesti olimpikont az ecuadori, az egyiptomi és a bolgár rivális sem tudta megállítani. Zsanettet a legjobb külföldi versenyzőnek is megválasztották a rendezők.

Szakosztályunk Dollák Tamara révén még egy elsőséget ünnepelhetett Bulgáriában. A junior Európa-bajnoki bronzérmes az 59 kilogrammosok között chilei és grúz vetélytársát is kétvállal verte, megérdemelten lett aranyérmes.

Csapatunk harmadik tagja, a frissen igazolt Galambos Ramóna négy mérkőzés után a dobogó harmadik fokára állhatott fel, részt vett még a verseny a Junior Európa-bajnok Nagy Bernadett is aki sajnos nem bírt az egyiptomi riválisával, így számára egy mérkőzés után véget ért a verseny.

Eredmények név szerint:

57 kg Galambos Ramóna 3-hely
59 kg Dollák Tamara 1-hely
76 kg Németh Zsanett 1-hely
76 kg Nagy Bernadett 8-hely