Nagy Bernadett ötödik az U23 VB-n

Németh Zsanett ezüstérmes a strandvilágjátékokon
október 24, 2019
Szilágyi György Benedek Diákolimpiai bajnok
november 10, 2019

Mint korábban már megírtuk, október 28 – november 3-ig. Budapest, pontosabban a Ludovika Aréna adott otthont a U23 Világbajnokságnak.
Szakosztályunkat három versenyző képviselte az eseményen Antal Dániel szabadfogásban, Nagy Bernadett és Vilhelm Viktória női birkózásban.

Szabadfogással kezdődött meg a verseny ahol rögtön első nap Antal Dániel szőnyegre is lépett a 70kg-os kategóriában Japán versenyzővel szemben, a meccs igen fordulatosan alakult a felek hat-hatos végeredménnyel zártak, mivel a Japán versenyzőnek nagyobb értékű akciója volt ezért az ő kezét emelték a magasba, aki a későbbiekben sajnos nem jutott döntőbe ezért Danit nem vitte magával a vigaszágra így Antal Dániel a 14. helyen zárta a Világbajnokságot.

Szabadfogás befejeztével a lányok folytatták a küzdelmeket a Ludovika Arénában ahol 53 kilós U23 EB bronzérmes Vilhelm Viktória lépett szőnyegre egy amerikai ellenében. Viktória egy hosszú térdsérülésen van túl és egy év kényszerpihenő után állhatott újra szőnyegre. A mérkőzés izgalmasan alakult, az utolsó harminc másodpercben több akció is történt, amit a bírók lehet hogy egy kicsit hiányosan pontoztak így sajnos az amerikai lány nyerte a csatát, sajnos a későbbiekben vereséget szenvedett egy Japán lánytól és így nem vitte magával Viktóriát aki így a 12. helyen zárta a világbajnokságot.

76 kilóban a Junior Európa-bajnok Nagy Bernadett lépett szőnyegre Kínai ellenfelével szemben, akiről tudni kell, hogy kétszer volt már a felnőttek közt VB-n bronzérmes illetve Ázsia bajnok is volt már, a mérkőzés nagyon szoros 2-2-vel zárult, sajnos a Kínai versenyzőnek volt nagyobb értékű akciója így ő folytathatta tovább a versenyt. Ahogy várni lehetett tőle meg sem állt a döntőig így Bernadett a vigaszágon folytathatta a versenyét. Ahol rögtön a tavalyi U23 VB ezüstérmes Török versenyzővel került szembe akit magabiztosan technika tussal azaz 10-0-ás különbséggel győzött le. Következett a bronzmérkőzés egy Tájpeji lány ellenében ahol az első félidőben még Bernadett vezetett majd később a tájpeji egy dobással a saját előnyére fordította a mérkőzést. Így szakosztályunk Junior Európa-bajnoka, ötödik helyen végzett a Ludovika Arénában megrendezett U23-as Világbajnokságon, egyetlen pontszerzőként a Magyar női csapatból.
Bernadett így a Junior EB arany és VB bronz mellé még begyűjtött egy korosztállyal feljebbről is egy értékes ötödik helyet.